Evde Pansuman Hizmeti

0
1140
evde pansuman hizmeti

Yaşlı insanların evde sağlık hizmeti ve evde pansuman hizmeti alması için, her hangi bir kriter yoktur. Başvuru yapan, herkese bu hizmet verilmektedir. 444 3 833 numaralı telefon arandığında, gerekli olan bilgiler verilmektedir.

Telefonla Bilgi Veriliyor

Telefonda hasta olan kişinin, kimlik numarası, hizmet almak istediği İl, ilçe bilgisi ve açık adresi alınmaktadır.

Yaşlı olan kişinin bilgileri, koordinasyon merkezine bildirilir. Koordinasyon merkezi, yapacağı ön değerlendirme sonucunda hasta olan kişinin durumunu dikkate alır. Uygun olan birimi evde sağlık ve pansuman hizmeti için görevlendirir. Evde yaşlı bakımı hizmeti alacak kişinin, hastaneye götürülmesi ve hastaneden getirilmesi görevini de yapar.

Mobil Ekipler Görevde

Evde pansuman hizmetleri aile hekimleri, hastanelerde oluşturulan sağlık birimleri ve sağlık müdürlükleri bünyesinde kurulan mobil ekipler tarafından yapılır. Evde sağlık hizmeti olarak serum takma, enjeksiyon yapma, tansiyon ölçme, kan tahlillerinin yapılması ve pansuman hizmetini yaparlar. Gerekli olması halinde, sağlık raporu hazırlarlar. Hastanın tıbbi cihaz alması gerekiyor ise, bu konuda gerekli olan evraklar hazırlanır. Hastaya gerek görüldüğü takdirde havalı yatak, havalı yastık ve tekerlekli sandalye verilmesi sağlanır.

Eve Pansuman Hizmeti

Evde bakım hizmetinin amaçlarından birisi, kronik bir hastalığın takip edilmesi için ihtiyaç sahiplerine, kendi ev ortamlarında sağlık bakımı hizmetlerini sunabilmektir.

Eve pansuman hizmeti ve diğer tedavi işlemlerinin yapılmasına, sağlık ekiplerinin gelmesi hastalar çok önemlidir.

Evde hasta bakımı zor ve yorucu olan bir durumdur. Aileleri olumsuz olarak etkilemektedir. Sağlık durumu yeterli olmayan  bir hastanın, hastaneye götürülmesi ve bir yerden başka bir yere nakli çok sıkıntı verir. Evde sağlık hizmeti kapsamında, eve pansuman hizmeti ile hasta ve hasta yakınlarına rahatlık sağlanır.

Evde hasta bakımı için, öncelikle hasta olan kişilerin tıbbi geçmişleri hakkında bilgi alınır. Tansiyonları ölçülür, kan şekeri değerleri incelenir. Yatak yarası olan hastalara, evde pansuman hizmeti verilir. İhtiyaç olması halinde, sondaj uygulaması yapılır. Evden sağlık kurumuna ve sağlık kurumundan eve nakil işlemleri, gerekli olduğu durumlarda evde sağlık ambulansları tarafından yapılır.

Evde Bakım Hizmeti Verilemeyecek Durumlar Nelerdir?

Aşağıda açıklanan durumlarda hastalar evde bakım hizmetine, kabul edilmemektedir;

* Talep edilen tedavinin, sağlık personeli eşliğinde uygulanmasının ev ortamında yapılmasının hekim tarafından sakıncalı bulunması,

* Hasta ve hastalık grubunun evde tedavi yapılması için, gerekli ekiplerin sağlanamayacağı durumlarda,

* Akıl ya da ruh hastalığından veya madde bağımlılığından dolayı hastanelerde tedavi altına alınmasına karar verilmesi durumlarında,

* Hastanın veya ailesinin tedavi şartlarına uymadığı durumlarda, sağlık kuruluşu hizmeti durdurabilir ve hizmet sözleşmesini sona erdirebilir.

Evde Sağlık Hizmetleri Ücretli Mi?

Evde sağlık hizmetleri ücretsizdir. Evde sağlık hizmetleri başvuru formu ile kamu kurumlarından talep edilebilmektedir. Sağlık Bakanlığına bağlı olarak, Evde Sağlık Hizmetleri Türkiye’nin her ilinde aktiftir.

Cevap Ver

Please enter your comment!
Please enter your name here